Wat maakt leven

Het leven hoort een avontuur te zijn. Je wordt in je leven ouder, je leert andere mensen kennen, je leert de wereld kennen en nog veel meer. Er zijn wel honderden, misschien duizenden dingen waarin je jezelf kan verdiepen. Je kan voor een bepaalde sport kiezen of je doet iets creatiefs als tekenen, filmpjes maken of iets knutselen. Wat jij wilt gaan doen in je leven is volledig jouw keuze. Wil jij bij wijze van een grote muzikant worden dan moet je er honderd procent voor gaan. En heb je een beetje discipline dan kan je het worden zolang je maar in jezelf gelooft en goed weet wat je talenten zijn.

Ongezien talent hoeft niet groot te zijn, maar wel nodig

Talent kan in van alles zitten, misschien ben je de laatste die wordt gekozen bij voetbal, kan je voor geen ene meter muziek maken en gaat leren je slecht af. Toch kan je op jouw manier talent hebben. Misschien heb je wel een aanleg voor lassen, tractor rijden of iets anders technisch. Dit zijn ook talenten die jij kan beschikken die jouw verder helpen in het leven. Je wordt er niet populair van maar wel nuttig voor de maatschappij en genoeg om jezelf winst te maken. Het leven is vrij genoeg om te doen wat je wilt. Echter is het wel zo dat je lichaam en mentale gezondheid natuurlijk jouw leven sterk kunnen beïnvloeden, want iemand met een been kan geen voetballer worden bij FC Barcelona.

In het leven heb je natuurlijk geluk nodig om jezelf te ontplooien en om ergens in een van de allerbeste te worden. Het kost tijd energie en discipline om jouw doelen te bereiken. Maar zolang jij je wilt inzetten en je best blijft doen krijg je resultaat. Maar om het te vieren moet je ook iets als een strijdkreet hebben. Niet zoals die van Emiel Ratelband, maar een gloed nieuwe. Iets als ilumuoti, maar dan harder als “ILUMUOTI” roep het uit als iets moois is gelukt of als je bijvoorbeeld bij sport een mooi punt hebt gemaakt. Dat is echt om te scoren.