Het altijd gezellige Brabant

27 Vakantiedagen

Wanneer mensen aan Brabant denken, is het eerste wat in je opkomt de gezelligheid die er heerst in de Regio. Een biertje drinken op het terras, uit eten en gezellig winkelen in de steden die de regio kent. Maar er is meer dan dat, er zijn ook voldoende bezienswaardigheden Brabant. Veel historische gebouwen en schitterende natuur waar je kunt fietsen en wandelen, Vincent van Gogh is onder andere geboren in Noord Brabant. Ieder jaar lekker carnaval vieren in het zuiden van het land. 

Bezienswaardigheden Brabant

Gezellig winkelen in Breda

Naast de bezienswaardigheden Brabant is het winkelaanbod ook zeker aanwezig, gezellig winkelen in Breda bijvoorbeeld. Laten je benen het niet meer toe om verder te slenteren, plof dan neer op een van de vele terrassen die je in de binnenstad vind. In het overdekte winkelcentrum de Barones vind je de exclusieve winkels, maar ook in de Veemarktstraat kun je zalig slenteren. Wil je iets bezichtigen dan is het Kasteel van Breda of het prachtige stadspark Valkenberg een aanrader om te doen. 

Altijd wel iets te doen

Natuurlijk ga je voor de bezienswaardigheden Brabant naar de regio op vakantie of een weekendje weg, maar lekker eten en drinken kun je ook uitstekend in de regio. De combinatie van grote steden en kleine schattige dorpen is leuk om te zien, heb je geen zin in een drukke winkelstraat bezoek je een leuk klein dorpje. Voordeel is ook dat de steden relatief dichtbij elkaar liggen. Tilburg is een leuke studentenstad, al is het niet de mooiste stad die Noord Brabant heeft.