Wat is B & B vol liefde?

B-B-Vol-Liefde

B & B vol liefde is een televisieprogramma dat draait om Nederlandse eigenaren van B & B’s verspreid over Europa. Het eerste seizoen was in 2021 te zien. Sindsdien zijn er meerdere seizoenen van het programma gemaakt. In het programma proberen de verschillende vrijgezelle eigenaren van een B & B de liefde van hun leven te vinden. Dit gebeurt met de hulp van het team dat achter het programma zit. Het programma wordt uitgezonden door RTL.

B & B vol liefde

De eigenaren

De kandidaten van B & B vol liefde zijn allemaal eigenaar van een eigen B & B. Dit onderkomen staat ergens in Europa, van Italië tot Ierland. Ook is er al eens een kandidaat geweest die een B & B in Marokko runde. De kandidaten hebben hun zaken dus goed voor elkaar en hebben de baan van hun dromen, namelijk het runnen van hun eigen Bed & Breakfast. Ze zijn echter wel allemaal vrijgezel en hebben door hun drukke leven moeite om een partner te vinden. Met de hulp van het programma moet de liefde als nog in hun levens komen.

De potentiële partners

Naast de kandidaten zijn ook de potentiële partners te volgen in het programma B & B vol liefde. Dit zijn Nederlandse mensen die het wel aandurven om een relatie aan te gaan met iemand die in het buitenland werkzaam is in een eigen B & B. Of het ook echt tot een liefdesrelatie leidt die een lang leven kan hebben, is natuurlijk de vraag die beantwoord moet worden gedurende het programma.

Meer dan alleen de liefde

Bij veel van de kandidaten in het programma B & B vol liefde draait het om meer dan alleen het vinden van een partner om deze droom mee te delen. Het zijn vaak ook mensen die net aan hun droom zijn begonnen. Ze hebben hun oude baan en oude leven achter zich gelaten en beginnen nu iets nieuws. Bijvoorbeeld een B & B of camping, soms ook in combinatie met andere activiteiten in het nieuwe thuisland. Het vinden van liefde moet dan de kroon op het werk worden.