Extensions kopen wat bij je past

Mon-Kossa-logo

Je ziet het overal wel, mooie lange haren. Er gaat een vraag door je hoofd: Zijn deze haren echt? Daar kun je voor kiezen! Extensions kopen, en nu? Je hebt namelijk mensenhaar, maar ook synthetisch haar. Synthetisch haar is vaak te koop in “clip ins” deze zet je vast met een klip in het haar maar ook mensen haar kun je kopen in clip ins. Extensions kun je kopen in verschillende soorten en maten, in kapsalons werken ze voornamelijk met inch. Het kopen van extensions is moeilijk om over na te denken want wil je mooi steil haar? Of wil je een bos met krullen? Je kunt het je zo gek maar niet bedenken. 

Welke kleur

Je gaat extensions kopen, maar welke kleur? Is je eigen haar bijvoorbeeld donkerblond, maar je wilt asblond. Dat is mogelijk, je kunt namelijk bij kapsalons aangegeven dat je eerst je haar geverfd wilt hebben voordat de extensions erin gaan. Het verven van het haar en het erin zetten van de extensions duurt wel lang, je zult waarschijnlijk er wel een dag voor in de stoel zitten, maar alles voor een mooi kapsel toch? Hoe gaat dit nu in zijn werking? Extensions kopen mag je ook zelf doen zodat de kapsalon dat niet hoeft te doen voor je, het is ook mogelijk dat de kapsalon het voor je doet. De kapster gaat kijken welke kleur haar je hebt, maar ook welk type haar. 

Clip in of vastgezet

Je kunt er voor kiezen om de extensions te laten vastzetten maar welke methodes zijn er? Er zijn verschillende methodes: Je hebt waven, ingetapet of met warmte. In gewaved is dat het als ware in het haar genaaid is, de kapster verbindt het haar met draad. Wat bedoelen ze met intapen? Het haar wordt dan door middel van tape vastgezet, hierdoor zal het beter blijven plakken aan de extensions. De laatste methode: je kunt er voor kiezen om ze met warmte erin te laten zetten! Het haar wordt met een ringetje verbonden met jou haar, de kapster heeft een warmte tang en druk deze plat. Op deze manier kunnen de extensions ook in je haar worden aangebracht!