Wat is een shea butter gezichtscréme? 

Shea butter gezichtscréme wordt gemaakt van de zaden of noten van de kariteboom. Het is dus een natuurlijke boter/olie van deze boom. Shea bomen komen uit de Afrikaanse Savanne en de gezichtscrème wordt meestal in de regio’s gemaakt en vervolgend exporteert naar andere landen. Het heeft verschillende positieve effecten op je huid en daarnaast wordt het ook soms in voeding gebruikt. Het is echter nog niet helemaal zeker of deze soort gezond is om opgegeten te worden. Deze soort gezichtscrème wordt al heel lang in west en oost-afrika gebruikt. Dat doen ze om de huid en haar te beschermen. Er zijn ook veel mensen die geloven erin dat zelfs de Egyptische koningen Cleopatra het heeft gebruikt als verzorgingsproduct. In deze blog lees je meer over welke voordelen deze soort gezichtscrème heeft en welke soorten er zijn. Daarnaast lees je ook over wat het met je houdt kan doen. 

shea butter gezichtscréme

Voordelen

Een shea butter gezichtscréme heeft meerdere voordelen die je zouden kunnen helpen om je huid te beschermen en hydrateren. Deze soort crème is rijk aan vitamine E en vitamine A. Tijdens het gebruik maken van deze gezichtscrème, zul je merken dat je minder droge huid heeft. Daarnaast heeft shea butter een ontstekingsremmende werking waardoor het mensen kan helpen met acne. Daarnaast bevat deze crème ook stearinezuur, linoleenzuur en palmitinezuur. Het is veilig voor alle huidtypes en je kunt het ook gebruiken bij spierpijn. Daarnaast is shea butter handig te gebruiken wanneer je last hebt van vettig huid.

Soorten 

Je hebt twee verschillende shea butter gezichtscréme die bijna overal kunt kopen, namelijk: geraffineerde en ongeraffineerde crème. Maar wat is het verschil eigenlijk welke soort is het meest aangeraden door de meeste mensen? Ongeraffineerd bevat geen chemicaliën en conserveringsmiddelen. Deze soort wordt het meest gekocht door andere mensen. Geraffineerde shea butter bevatten hexaan en/of andere chemische oplossingen. Deze soort wordt verhit, waardoor het tot wel 95% van de mineralen en vitamines kan verliezen. Deze twee soorten worden verdeeld in twee klasse om het duidelijker te maken, namelijk de klasse A en klasse E. Klasse A is dus de beste volgende de meeste mensen, maar klasse E is alsnog prima te gebruiken. 

Hoe lang kun je shea butter bewaren?

Als je shea butter gezichtscréme goed kan bewaren, dan kan het ongeveer drie tot vier jaar bewaard worden. Deze soort gezichtscrème kan eerder ranzig en zuur beginnen te ruiken door oxidatie. Dat komt omdat licht en warmte de chemische structuur kan veranderen. Daarnaast kan een shea butter eerde beschimmeld worden wanneer het voor een langere tijd wordt blootgesteld aan water. Heb je meer informatie nodig over deze soort gezichtscrème? Dan kun je op het internet zoeken of eventueel een filmpje bekijken.